Plan

Met de gemeenteraadsverkiezingen Apeldoorn 2018 in het vizier wordt Flex geïntroduceerd. Bij Flex kan je meedoen, meepraten, meestemmen en mee beslissen en lid blijven van je eigen partij.

Flex wil in Apeldoorn een eerste zet geven naar burgermacht. Bij sommige opties zoals stemmen bij de referenda moet je een account aanmaken. Dit is gratis en zonder verplichtingen.

Ons doel is 21 februari in Apeldoorn van start te gaan maar je mag je natuurlijk eerder inschrijven en nog fijner: mee gaan helpen.

Het schema geeft een beeld van het uiteindelijke plan waar geen regering meer bestaat en burgers het roer overgenomen hebben. Per onderwerp wordt via het forum een tweede kamer gevormd waar uiteindelijk de meest wijze mensen overblijven en het onderwerp vorm geven.

Dit systeem is niet alleen landelijk toepasbaar maar ook in de gemeente.

Flex Schema

Flex staat natuurlijk ook voor flexibel. Het kan een partij zijn, in een partij meegenomen worden, in meerdere partijen meegenomen worden, stand alone werken of het gehele bestuur vervangen. Over Flex is jaren nagedacht dus neem even de tijd u er in te verdiepen.

Waarom beslist een overheid of wij een raadgevend referendum mogen houden? We leven in een vrij land en als wij een referendum willen houden dan houden wij een referendum en bieden dat raadgevend aan onze overheid aan. Daar is geen wet voor nodig!

Verder gaan we FLEX als partij neerzetten. Het enige doel van Flex is zichzelf als partij zo vlug mogelijk weer overbodig maken en de macht aan de burgers geven. Dit laatste eerst in Apeldoorn en andere steden en vervolgens landelijk.

Opstand

Flex is dus opstandig en gaat een nieuw idee vormgeven. Een FLuwelen EXperiment, een revolutie, zonder de wet te overtreden. Gewoon met een frisse kijk op de realiteit en met nieuwe ideeën voor de toekomst!