Over u

Over u!

Als u verandering wilt zult u zelf op zijn minst mee moeten doen. Wij hoorden veel mensen roepen: wat moet ik doe dan? Naar mij wordt toch niet geluisterd. In mijn eentje bereik ik toch niets! Dat klopt zolang we zo blijven denken dus daarom Flex. Hier kunt u het verschil maken simpelweg door mee te doen.

Van Flex (da’s eigenlijk iedereen in Apeldoorn) krijgen ambtenaren de opdracht u gelukkig te maken. Dat lijkt ons nou mooi en in Schagen doen ze dat al een tijdje en dat werkt prachtig. Ambtenaren moeten niet in de eerste plaats reguleren maar faciliteren. Zij moeten er voor u zijn en aangezien we met Flex een hoop geld uit besparen kunnen we dat mooi gebruiken om deze droom te verwezenlijken.

We gaan kijken of de regeltjes die u in de weg zitten afgeschaft kunnen worden. Krijgen we toch een meningsverschil dan gaan we niet naar de rechter. Gedoe allemaal en duur. We vragen het even via een referendum binnen Flex en leggen ons neer bij de uitslag.

De hele stad één groot gezin

En u ben daar deel van. Van onderaf samen kunnen we zoveel meer. We hoeven niet bang te zijn voor het electoraat of om ons pluche/inkomen kwijt te raken. Soms moeten er besluiten worden genomen niet niet zo leuk zijn en dan is er geen politieke partij die die besluiten durft te nemen. Samen durven we dat wel als het nodig is.

Niet meer zij in een ivoren toren en wij

We leven samen en beslissen samen. U heeft evenveel in te brengen als iedere andere Apeldoorn en misschien zelfs wel meer. Mensen met een wijze inbreng krijgen van de anderen bij ieder onderwerp opnieuw iets meer in te brengen. Dus niets one man one vote. We beginnen aan een onderwerp vanuit dezelfde positie en de meest wijze mensen ronden het vervolgens af. Wie die mensen zijn dat bepaalt u dan weer.

De jeugd

Het wordt hoog tijd dat de jeugd zich ook weer met de politiek gaat bemoeien. Die krijg je niet zo gemakkelijk in een stemhokje. Bij Flex kunnen ze straks op hun mobiel meedoen vanaf het moment dat ze kunnen lezen en schrijven. En een betrokken jeugd zorgt voor minder problemen. Niemand gaat toch zijn eigen spullen kapot maken?