mrt 12

Moeten Andre, Sonja en dochter onmiddellijk woonruimte krijgen

 

Andre legt aan de agente uit wat er allemaal mis gegaan is en hoe dit hier heeft kunnen uitkomen. Ze luistert even maar kan niets voor ze doen. Deze poll wordt begeleid door een artikel in ApeldoornDirect.

Moeten Andre, Sonja en dochter onmiddellijk woonruimte krijgen
  • 100% - ( 3 votes )
  • 0% - ( 0 votes )

Hier even het artikel wat ik geschreven heb:

De arrogantie van de macht?
Poeh ik zit achter mijn computer nadat ik net koffie gezet heb in mijn eigen keuken. Dat was nadat ik mijn eigen huis binnen kwam met mijn eigen schuurtje, mijn eigen achtertuin en mijn eigen schutting.
Dat “mijn” komt extra hard binnen nu ik net bij de huis uitzetting van Andre, Sonja en haar dochter ben geweest.
Andre zit in een oude rolstoel waar de verf afbladert. Zijn zuurstoftanks die hij nodig heeft staan buiten. Er worden wat spulletje in een verhuisbus geladen. Gaan naar de opslag.
Sonja die ik even later ontmoet is ook invalide zoals Andre mij verteld.
Ze mantelzorgen elkaar daar zij dingen kan die hij niet kan en vice versa. Beiden ergens tussen de vijfendertig en de vijftig.
Ze hebben een per ongeluk lang verleden samen en zijn door hun ziektes aan elkaar gebonden.
Ook dat op zich is weer een heel verhaal met uitkeringen en uitkeringen die gestopt worden omdat ze te vaak bij elkaar zijn en……………
Even later komt de deurwaarder onder politiebegeleiding om de huis uitzetting officieel in gang te zetten.
Roelofje Rump, wie kent hem niet, is er inmiddels ook en Peter Vlug lijsttrekker van de partij Vrede en Recht.
Verder nog wat mensen die gehoor hadden gegeven aan onze Facebook oproep, wat buren en de Stentor in de vorm van een verslaggeefster en een fotograaf.
Andre zit inmiddels te huilen en een lieve buurvrouw slaat een arm om hem heen. Sonja raakt door Andre’s tranen nog meer overstuur en deurwaarder en politie staan erbij en kijken ernaar.
Twee invalide mensen en haar dochter staan op straat. Uitkering stopt want er is geen woonadres meer en zoek het maar uit.
Hoe zit dat met medemenselijkheid? Waarom voeren die mensen het bevel van de rechter uit terwijl dat echt niet kan in deze situatie en dat ziet iedereen?
Waar is de eigen verantwoordelijkheid en zijn ze daarop aan te spreken of is bevel bevel?
Ik had terplekke mijn politie uniform uitgetrokken of mijn baan als deurwaarder opgezegd. Er moet een grens zijn en die was hier duidelijk overschreden.
Als hier het recht zegeviert dan was dat deze nacht Andre’s dood geworden.
Gelukkig is er een buurvrouw die hem bij haar thuis op bed legt en Sonja en dochter kunnen deze nacht en misschien nog wel een nachtje blijven.
Dat is wat de rechter dus doet met zo’n uitspraak: het probleem bij de omgeving neerleggen en dat kan volgens mij de bedoeling niet zijn.
Peter Vlug heeft inmiddels een aanklacht ingediend tegen de hoogst betrokken ambtenaar. Gemeenteraadslid Ben Hendrikse van Lokaal Apeldoorn is er inmiddels ook.
Ik wandel naar hem toe en stel hem wat vragen. Hij vertelt me dat de gemeenteraad nu pas aan zet is. Dat ze zich normaal niet inlaten met persoonlijke zaken tot het uit de hand loopt.
Hij zegt me toe een officiele ambtelijke vraag te stellen aan de gemeenteraad over dit voorval en dat daar genuanceerd antwoord op moet komen.
Peter geeft me nog een raamposter voor Vrede en Recht en die ga ik zeker ophangen.
Vrede en Recht heeft in het programma staan dat huisuitzettingen al helemaal niet mogen en zeker niet bij twee invalide mensen en een kind.
Dit was emotioneel een heftige ochtend. Niet alleen vanwege de huisuitzetting maar ook omdat ik weer nieuwe mensen heb leren kennen die het hart nog op de goede plaatst hebben.
Ook mensen echter die de opdracht van hogerhand gewoon uitvoerden en dan kan je zeggen dat we in een rechtsstaat leven waar de rechter het laatste woord heeft maar dat kan ook te ver gaan en voor mij ging dat in dit geval te ver. Wettelijk zal het ongetwijfeld kloppen maar iedereen, dus ook de rechter, kan zien dat dit niet kan.
Dan gaan we over een grens waar we individueel onze verantwoording moeten nemen omdat we het anders geen beschaving meer kunnen noemen.
Ik ga het verhaal van deze mensen hier niet vertellen omdat ik maar één kant ken en dat is de kant van de slachtoffers.
Ongetwijfeld heeft de woningenbouw en de hulpverlening hier nog wel wat aan toe te voegen.
Het doet er voor mij ook niet toe. Wat er ook gebeurd is in het verleden dit mag de uitkomst niet zijn.
Ik hou niet van dat soort vergelijkingen maar we behandelen onze zware criminelen beter.
U kunt ook op Sonja’s FB lezen: https://www.facebook.com/sonja.vanbremen?fref=ufi
Gelukkig waren er ook veel mensen met een hart die wat wilden doen en daar was ik blij mee.
Bedankt allemaal en nu Andre, Sonja en dochter weer vlug op weg helpen want ze raken alleen maar verder uit het lood op deze manier.

Geef een reactie

Your email address will not be published.